Ostdelikatessdisken är inriktad på vällagrade hårdostar och finare delikatessostar. Men vi är mycket nyfikna när det gäller ost och delikatesser, så har du önskemål eller udda favoriter tveka inte att fråga oss - Vi bruka kunna ordna hem det mesta. Naturligtvis säljer vi också ost-tillbehör. Välj själv din favorit kex, marmelad, oliver, olivolja ….. och kombinera olika knivar, osthyvlar o.s.v. Tillbehör är alltid roligt till ostar och när det gäller just getostar finns det mycket att välja på: olika typer av flytande honung, italiensk tryffelhonung, fikonmarmelad, färska fikon är alltid uppskattade. En stor favorit till just getosten är en vacker nyponkompott som man kan ringla ovanpå den vita osten.
Hårdost

Från Sverige har vi till exempel Brännvinsost och Västerbottenost. Från Nederländerna har vi lagrad gouda i olika lagringstider (6 mån, 9 mån, 12 mån, 24 mån) och milda gouda ost med kryddor (oliv och tomat, peppadew, valnöt, brännässlor, kummin, nöckelost, rucola, blandade kryddor, chili, vitlök, pesto, svart peppar, bockhornsklöver), getost (mild, lagrad, oliv och tomat, gräslök och selleri, italienska kryddor), och fårost. Från Italien Gorgonzola och Parmigiano reggiano. England levererar en fin whiskeycheddar och en presentförpackning med whiskey-, port, och ölcheddar.
En lagrad ost, som inte tillhör hårdostar är Pultost. För i tiden en ost som tillverkades i hela Finnskogen (båda i Sverige och Norge)

Färskost

Från Nederländerna importerar vi färskost med ingefära, tropiska frukter, rom och Russin. Vit- och Blåmögelost Mestkända vitmögelostar är Brie och Camembert. Lagringen sker oftast 2 - 6 veckor. Den läckra vita ytan får med mognad ett gråbrun eller rödbrun inslag. Ut av de många varianter som finns valde vi den franska Brie de Meaux och Cremiere. Blåmögelost finns i många sorter, former och storlekar. Vi säljer fyra sorter: Belle de Hollande är en hårdare blåmögelost, men mycket krämigt, den mjukare välkända Kvibille ädel special (45 %), italiensk gorgonzola, och blå kornblomst. Getost. Många har sagt att de aldrig ska äta getost, men som tur kan vi ändra oss. Just under getosten finns olika sorter från vit, mjuk färskost till en mycket lagrad hårdost. Här finns också mycket fint handverk och det smaker man. Mese, brunost Mese finns i alla bruna färgnyanser, från ljus….till mörkkaramell. Vasslen kokas, så att vätska försvinner och laktos karameliserar till man får en grynnig korrelig bredbar konsistens. Härlig på hårdbröd med liten lingonsylt.